Web Analytics Made Easy - Statcounter

سایپا در گزارش عملکردی شهریور ماه خود اعلام کرده هر دستگاه پراید را 28 میلیون تومان فروخته است؛ این گزارش دارای ابهاماتی است که دستگاه‌های نظارتی باید با ورود به آن در این خصوص شفاف سازی کنند و این خودروساز پاسخگو باشد؛ اگر واقعیت دارد، این پراید‌های 28 میلیون به چه کسانی رسیده و اگر دست به این اقدام زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بازار خودرو پس از جهش ارزی سال 97، روند افزایش قیمت را طی کرد و همچنان در آشفتگی به سر می‌برد؛ در همین حال رشد قیمت‌ها قصد توقف ندارد. برخی کارشناسان معتقدند خودروسازان علت اصلی نابسامانی بازار خودرو هستند.

نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران در این خصوص می‌گوید: بدلیل تقاضای کاذب تنها 20 درصد خریداران مصرف‌کننده واقعی هستند، مابقی خودرو را در خانه‌های خود نگهداری تا مجددا در زمان گرانی آن را معامله کنند. همین امر موجب شده تا تقاضای کاذب در بازار به وجود بیاید که خود بیشترین دلیل گرانی نیز محسوب می‌شود.

بازار خودرو در هفته‌های گذشته با التهابات و نابه‌سامانی‌های زیادی مواجه بود به نحوی که قیمت‌ها به صورت روزانه در حال تغییر بود. وزارت صنعت و خودروسازان هم تا کنون بارها قول دادند که بازار خودرو ساماندهی شود ولی نه‌تنها این هدف محقق نشد بلکه سیاست‌ها عرضه و قیمت‌گذاری خودرو همچنان دارای ابهام است و فقط مصرف کننده از این نابسامانی دچار زیان می‌شود.

براساس این گزارش، شرکت خودروسازی سایپا روز گذشته گزارش فعالیت 6 ماه خود (گزارش یک ماه و 6 ماه منتهی به شهریور ماه 99) را روی سامانه کدال منتشر کرد که حاوی نکاتی بود. انتشار اطلاعات توسط شرکت‌های پذیرفته شده در بورس با توجه نشر اطلاعات و خصوصیات این بازار مهم است و در تصمیم گیری افراد برای سرمایه گذاری و خرید سهام شرکتی نقش اساسی را دارد.

سایپا در گزارش عملکرد خود قیمت فروش پراید در شهریور ماه امسال را به طور میانگین 28 میلیون تومان اعلام کرده است.

نخست اینکه تولید پراید که تا مرداد ماه ادامه داشت، بالاخره در شهریور ماه امسال تولید این خودرو در ایران متوقف شد و فقط وانت پراید تولید می‌شود.   بنابر صورت مالی ۶ ماهه سایپا، این شرکت در شهریور ماه 4391 دستگاه خودرو از خانواده پراید را فروخته است که نرخ فروش هر دستگاه به طور میانگین 28 میلیون و 313 هزار تومان بوده است.   سایپا در 5 ماه نخست امسال هم 50413 دستگاه خودرو از خانواده پراید را تولید کرده است که 42741 دستگاه آن هم با قیمت 30 میلیون و 167 هزار تومان به فروش رسانده است.   سایپا اعلام کرده که در 6 ماه نخست امسال 50413 دستگاه خودروی پراید تولید کرده و 47132 دستگاه را فروخته و در گزارش عملکرد خود نرخ فروش هر دستگاه را 29 میلیون و 994 هزار تومان ثبت کرده است. میانگین فروش هر دستگاه پراید در 4 ماه نخست سال حدود 31 میلیون و 460 هزار تومان درج شده است.   براساس این گزارش، این خودروساز وطنی، در 6 ماه نخست سال جاری 14056 دستگاه وانت پراید تولید و 10331 عدد را به فروش رسانده که نرخ فروش هر دستگاه به طور میانگین 39 میلیون و 176 هزار تومان بوده؛ البته در شهریور ماه گذشته هم از 3320 دستگاه تولید وانت پراید، 1924 دستگاه را فروش رفته که نرخ آن با افزایش به 50 میلیون و 364 هزار تومان ثبت شده است. این در حالی است که قیمت کارخانه‌ای پراید 151 در حدود 65 میلیون تومان است.     گزارش فعالیت سایپا در یک ماه منتهی به شهریور ماه 99

 

  همان‌گونه که ملاحظه شد براساس صورت‌های مالی 6 ماه، سایپا پراید و تیبا را با قیمت 28 میلیون تومان و 44 میلیون تومان در شهریور ماه واگذار کرده؛ در حالی این خودروها در بازار آزاد قیمت بالا 100 میلیون تومان دارند. از سوی دیگر قیمت کارخانه‌ای پراید که دیگر تولید نمی‌شود بالای 40 میلیون تومان و تیبا هم بالاتر از 70 میلیون تومان بود. سایپا همچنین در شهریور ماه هم 42 دستگاه خودروی سراتور را با قیمت 237 میلیون تومان فروخته است.   به گزارش دانا؛ اگر صورت‌های مالی و عملکردی سایپا که روی سایت کدال منتشر شده، صحیح و دقیق است؛ این سوال مطرح می‌شود که این خودرها با این قیمت و پراید‌های 28 میلیون تومانی نصیب چه کسانی شد؟ و این خودروساز باید در این مورد پاسخگو باشد.   اگر ارقام درج شده در صورت‌های مالی فقط روی کاغذ است و وجود خارجی ندارد، چرا این شرکت همچنان قیمت خودرو در دو سال قبل را درج کرده و دست به این اقدام زده است؟؛ چرا این گزارشات و شفافیت اطلاعات منتشر شده، بررسی نمی‌شود؟ یا اینکه این شرکت خودروساز که بخش مهمی از بازار خودرو کشور را در اختیار دارد، دست به پنهان کاری زده است؟   در پایان تاکید می‌شود که دستگاه‌های نظارتی باید در این مورد ورود کرده و شفاف شازی کنند یا این خودروساز واقعیت‌ها را اعلام کند که البته باز هم نیازمند بررسی است. اینکه در گزارش‌های مالی یک شرکت سهامی عام بورسی که مردم سهامداران آن هستند؛ چرا صورت‌های مالی شفافیت ندارد.     

گزارش فعالیت سایپا در یک ماه منتهی به مرداد ماه 99 (قیمت‌ها را بررسی کنید)

 

     انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: فروش هر دستگاه صورت های مالی شهریور ماه دستگاه خودرو میلیون تومان بازار خودرو هزار تومان ماه نخست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۱۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پرشیا

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، عباس علی آبادی، وزیر صمت دیروز درکمیسیون اصل ۹۰ مجلس در خصوص افزایش قیمت پژو پارس گفت: در مورد قیمت پژو پارس هم شورای رقابت مسؤول است و قانونا ما سیاست گذار نیستیم و ما فقط مجری سیاست‌های ابلاغی هستیم.

در حقیقت علی آبادی عملا شورای رقابت را مسئول شرایط ایجاد شده برای متقاضیان پژو پارس در سامانه یکپارچه خودرو عنوان دانست.

این در حالی است که سپهر دادجوی توکلی، سخنگوی مرکزی ملی رقابت به مهر گفت: شورای رقابت هیچ وقت قیمت گذار خودرو نبوده. بلکه شورای رقابت صرفاً دستورالعمل را طراحی و آن را ابلاغ می‌کند. نهادهایی هم که تنظیم گر فنی هستند بر اساس دستورالعمل و فرمولی که شورای رقابت داده قیمت خودرو را محاسبه و ابلاغ می‌کنند.

وی افزود: اکنون طبق همین روالی که از انتهای سال ۱۴۰۱ وجود داشت، همچنان طبق دستورالعمل شورای رقابت، وزارت صمت قیمت خودرو را محاسبه می‌کند که قیمت تمام شده در سازمان حمایت به عنوان متولی متخصص انجام و ابلاغ می‌شود.

ان فروشی خودروسازان گفت: ۲ هزار شکایت از خودروسازان بررسی و نتایج آن اعلام شده که بخشی از آنها مربوط به گران فروشی است. شورای رقابت باید به عنوان ناظر بر دستورالعمل به این موضوع ورود کند. نهادهای دیگر مانند سازمان حمایت، سامانه ۱۲۴ و تعزیرات هم به موضوع ورود و بررسی کرده اند.

وی تاکید کرد: به اکثر این شکایات رسیدگی و حکم صادر شده. در مراجع قضائی هم همچنان در حال پیگیری است.

دیگر خبرها

  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • «آکادمی پرندگان» بیش از ۵۰ میلیون تومان فروخت
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • درآمد ۷۰۰ میلیونی «گالیله»!/ «آکادمی پرندگان» ۵۰ میلیون فروخت
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • ریزش سنگنین قیمت سواری اتوماتیک ایران خودرو
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۶ اردیببهشت ۱۴۰۳؛ تفاوت ۳۰ میلیونی قیمت پراید در کارخانه و بازار
  • صعود ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیونی قیمت سواری لوکس خارجی
  • واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پرشیا
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران